Sos musztardowy

0 (0 ocen)

Z dodatkiem jabłka i mięty.

Składniki:

  • 300 g jogurtu naturalnego łagodnego
    3 łyżki majonezu 76% tłuszczu
    8 łyżek musztardy stołowej
    1 duże jabłko
    1 duża biała cebula
    2 łyżki posiekanej mięty
    pieprz czarny mielony do smaku
    cukier do smaku
    sól do smaku

Sos musztardowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos musztardowy 1. Jabłko obrać ze skórki (niekoniecznie) i usunąć gniazda nasienne. Zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej. Cebulę posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawiając do smaku. Sos włożyć do lodówki, by składniki się "przegryzły".

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy