Sos maksykański

0 (0 ocen)

Świetny sos, doskonały do tortilli , chipsów nachos i nuggetsów, polecam

Składniki:

  • składniki:
    1 czerwona papryka
    1 zielona papryka
    pieprz
    kolendra
    cynamon
    goździki
    oregano
    papryczka chilli
    oliwa
    cebula
    1 ząbki czosnku
    2 marchewki
    1 pomidor
    sól

Sos maksykański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek i cebulkę posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj oczyszczone z nasion pocięte w kostki papryki i marchewkę pokrojoną w plasterki.
    Podduś przez kilka minut na małym ogniu. Obierz ze skórki pomidory i pokrój w kostkę. Zmiksuj, dodaj do warzyw i duś aż wszystkie warzywa będą miękkie.Zmiksuj blenderem na gładką masę, dopraw do smaku przyprawami na ostro.Odstawić w chłodne miejsce do przegryzienia.Podawaj do torttilli

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.45 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie
SOS PIECZENIOWY