Sos majonezowy z ogórkiem i cebulą

4.5 (170 ocen)

Sos ma słodko-kwaśny smak. Idealnie nadaje się jako dodatek do wszelkiego rodzaju mięs i różnego rodzaju przystawek.

Składniki:

  • ½ filiżanki majonezu, 2 łyżki ketchupu, 1 łyżka octu winnego białego, 2 łyżeczki cukru, 4 ogórki konserwowe, pół cebuli, szczypta soli, pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos majonezowy z ogórkiem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki i cebulę kroimy w drobną kosteczkę. W miseczce mieszamy majonez, ketchup i ocet winny. Do sosu dodajemy cebulę i ogórki. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować