Sos jajeczny z marynowanym buraczkiem, fasolką i jabłkiem

0 (0 ocen)

Sos jajeczny na bogato – z marynowanymi buraczkami, czerwoną fasolą oraz jabłkiem. Świetnie smakuje jako dodatek do jaj, ryb, a także bezpośrednio nałożony na kanapki. Polecam!

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    250 g marynowanych buraczków (wg przepisu - http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/buraczki-marynowane-16)
    1 duże słodkie jabłko (170 g)
    1 puszka czerwonej fasoli konserwowej (220 g bez zalewy)
    1 nieduża biała cebula (70 g)
    1 kopiasta łyżka posiekanego koperku
    2 łyżki majonezu
    3 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego 10% tłuszczu
    1 łyżka pikantnej musztardy
    1 łyżka soku z cytryny
    sól do smaku
    cukier do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sos jajeczny z marynowanym buraczkiem, fasolką i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos jajeczny z marynowanym buraczkiem, fasolką i jabłkiem 1. Obrane ze skorupek jajka zetrzeć do miski na grubych oczkach tarki jarzynowej. Dodać osączoną fasolkę, pokrojone w małą kostkę buraczki i obraną i posiekaną cebulę. Pozbawione gniazd nasiennych jabłko obrać ze skórki, zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej i wymieszać z sokiem z cytryny, a następnie dołożyć do zawartości miski.
  • Sos jajeczny z marynowanym buraczkiem, fasolką i jabłkiem 2. Całość wymieszać i dołożyć koperek.
  • Sos jajeczny z marynowanym buraczkiem, fasolką i jabłkiem 3. Dodać majonez, jogurt oraz musztardę i ponownie wymieszać. Sos doprawić przyprawami do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować