Sos jajeczny

4.5 (180 ocen)

Z korzennym akcentem. Świetny do mięs na zimno i pasztetów, a także po prostu na kanapki.

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    6 łyżek majonezu
    4 łyżki mleka
    1 łyżka musztardy sarepskiej
    1 łyżka soku z cytryny lub octu
    szczypta goździków mielonych
    szczypta ziela angielskiego mielonego
    cukier do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Sok Jajko Przystawki Sosy Majonez

Sos jajeczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos jajeczny 1. Jajka pokroić w malą kostkę, dodać majonez, mleko, musztardę i sok z cytryny. Wymieszać. Dołożyć przyprawy i ponownie wymieszać. Sos podawać schłodzony.

Porady

Sos można urozmaicić dodatkiem posiekanej natki pietruszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować