sos do mięsa chrzanowo - jabłkowy

4.5 (143 ocen)

  • 20 min

świetny dodatek do pieczonego mięsa

  • 20 min

Składniki:

  • jabłka 3 szt
    miód 2 łyżki
    chrzan tarty 4 łyżki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dodatki Wędliny

Sos do mięsa chrzanowo - jabłkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać pokroić na cząstki posolić dodać miód i piec w piekarniku
    ( w folii al.) około pół godz, w temp.180 stopni
    jak przestygną zblendować i połączyć z tartym chrzanem, dodać sól i pieprz
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Jabłka Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować