Sos do jajek

4.5 (192 ocen)

  • 15 min

Bardzo lubimy taki sosik nie tylko do jajek.

  • 15 min

Składniki:

  • majonez 1 mały słoiczek(250ml)
    ketchup 3-4 łyżki
    jogurt gęsty 2 łyżki
    czosnek 2 ząbki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Jajko Sosy Majonez

Sos do jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać do majonezu. Dodać też ketchup i jogurt. Wszystko dobrze wymieszać i doprawić do smaku.
    Można dodać więcej czosnku czy ketchupu. Według swojego smaku.
    Jajka ugotować na twardo obrać i przekroić.Podawać z przygotowanym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Jogurt Ketchup Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować