Sorbet z arbuza

4.5 (175 ocen)

  • 15 min

Lekki, orzeźwiający, mało kaloryczny.Dla dzieci i dorosłych jak znalazł na upalne dni. Przeze mnie wykonany daje satysfakcję, że podaję bliskim to, co dobre i zdrowe, a Wy skusicie się?

  • 15 min

Składniki:

  • 1 kg miąższu z arbuza
    1 łyżka cukru pudru
    4 łyżki przegotowanej letniej wody
    listki mięty do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody Sorbety Napoje

Sorbet z arbuza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Arbuza kroimy na mniejsze kawałki, usuwamy pestki.
    Zamrażamy.
    Następnie zamrożonego arbuza wyciągamy umieszczamy w blenderze.
    Dodajemy cukier puder rozpuszczony w wodzie.
    Całość dokładnie miksujemy.
    Gdy masa będzie jednolita przekładamy ją do pucharków czy innych naczyń
    (najlepiej jest nakładać sorbet łyżką do lodów).
    Ozdabiamy listkami mięty.
    Podajemy od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować