Lekki, orzeźwiający, mało kaloryczny.Dla dzieci i dorosłych jak znalazł na upalne dni. Przeze mnie wykonany daje satysfakcję, że podaję bliskim to, co dobre i zdrowe, a Wy skusicie się?
15 min
Składniki:
1 kg miąższu z arbuza
1 łyżka cukru pudru
4 łyżki przegotowanej letniej wody
listki mięty do dekoracji
Sorbet z arbuza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Arbuza kroimy na mniejsze kawałki, usuwamy pestki.
Zamrażamy.
Następnie zamrożonego arbuza wyciągamy umieszczamy w blenderze.
Dodajemy cukier puder rozpuszczony w wodzie.
Całość dokładnie miksujemy.
Gdy masa będzie jednolita przekładamy ją do pucharków czy innych naczyń
(najlepiej jest nakładać sorbet łyżką do lodów).
Ozdabiamy listkami mięty.
Podajemy od razu.
Komentarze