Sorbet truskawkowo-bananowy

4.51 (184 ocen)

Niby sorbet bo zawiera same owoce ale konsystencja i smak bardziej przypomina lody. Jednak nie zależnie od nazwy jest pysznie i orzeźwiająco a do tego bardzo proste w przygotowaniu.

Składniki:

  • 3 średnie dojrzałe banany
    200 g truskawek
Wystaw ocenę:

4.51 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sorbet truskawkowo-bananowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany obrać i pokroić na małe kawałki i zamrozić (można użyć świeżych ale według mnie gdy użyjemy mrożonych sorbet ma bardziej puszystą konsystencję). Ewentualnie można zrobić na odwrót i użyć mrożonych truskawek a świeżych bananów. Następnie zamrożone banany zmiksować z truskawkami na jednolitą masę. Można podawać od razu, konsystencja jest gęsta, ale ja polecam jeszcze wstawić do zamrażarki na jedną-dwie godzinki aby masę domrozić. Oczywiście można zostawić na dłużej wtedy tylko przed zjedzeniem trzeba wystawić na kilka minut wcześniej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Owoce Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować