Sok pomarańczowo-marchwiowy

5 (159 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 2 godz.

Bez konserwantów i sztucznych barwników

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 duża pomarańcza
    1\2kg.marchewki
    1 łyżka kwasku cytrynowego
    2,1\2 szklanki cukru
    5 litrów wody
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Sok pomarańczowo-marchwiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • NA ZDRÓWKO 1. Przegotować 4L.wody z dodatkiem kwasku cytrynowego i dwiema szklankami cukru,ostudzić.W między czasie obieramy marchewkę,kroimy w cienkie plasterki.Pomarańczę obieramy dzielimy na cząstki,usuwamy pestki.Marchewkę i pomarańczę gotujemy w litrze wody z dodatkiem 1\2 szklanki cukru przez 1h.na średnim ogniu.Studzimy,miksujemy blenderem.Przecedzamy przez sito do ostudzonej wody,mieszamy i wstawiamy do lodówki.Sok rozlewamy do szklanek dekorujemy owocami.ZDRÓWKO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować