Sok jabłkowo-pokrzywowy

0 (0 ocen)

  • 5 min

Zdrowe połączenie świeżo wyciskanego soku z jabłek oraz świeżej pokrzywy i kiwi, korzystajmy póki czas!

  • 5 min

Składniki:

  • 6 jabłek
    6 kiwi
    garść świeżych pokrzyw
    woda mineralna lub sok pomarańczowy do uzupełnienia

Sok jabłkowo-pokrzywowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane ze skóry jabłka i kiwi oraz umytą osuszoną z wody pokrzywę przeciskamy przez wyciskarkę do owoców i warzyw, całość uzupełniamy niegazowaną wodą mineralną lub sokiem pomarańczowym wg swojego uznania.

    Przed podaniem chłodzimy w lodówce. Taki napój doskonale gasi pragnienie w gorące dni.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy