Sok jabłkowo-gruszkowy z pietruszką i imbirem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Witaminowa bomba w jednej szklance.

  • 15 min

Składniki:


  • 3 jabłka
    3 gruszki
    1 duży korzeń pietruszki
    około 2 cm kawałek korzenia imbiru

Sok jabłkowo-gruszkowy z pietruszką i imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce i warzywa dokładnie umyć. Korzeń pietruszki obrać ze skóry, pokroić w kawałki.
    Jabłka ek nie obierać, podzielić tylko na ćwiartki i wydrążyć gniazda nasienne.
    Gruszki obrać i przekroić na pół.
    Korzeń imbiru obrać ze skórki.

    Owoce i warzywa wrzucań naprzemiennie do otworu skowirówki.



    Tak przygotowany sok najlepiej pić od razu po wyciśnięciu. Sok możemy także przechować w lodówce, w szczelnie zakręconej butelce, maksymalnie do 12 godzin.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy