Soczyste schabowe w cieście ziemniaczanym

4.49 (181 ocen)

Mój mąż za nimi przepada

Składniki:

  • 50-60dag schabu
    4 średniej wielkości ziemniaki
    4 łyżki mąki pszennej
    1 jajko
    2 łyżki posiekanej natki
    Sól, pieprz
    Olej do smażenia

Wystaw ocenę:

4.49 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Soczyste schabowe w cieście ziemniaczanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab opłucz, wytrzyj i potnij w plasterki. .
  • 2. Każdy kawałek mięsa rozbij tłuczkiem na cienki płat, posól i popieprz. Odłóż w chłodne miejsce
  • 3. Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach, odciśnij wodę.
  • 4. Każdy plasterek schabu oblep z obu stron ciastem ziemniaczanym (jeśli jest zbyt rzadkie, dodaj więcej mąki).
  • 5. Do startych ziemniaków dodaj mąkę, jako oraz posiekaną natkę. Przypraw solą i pieprzem i dobrze wymieszaj
  • 6. Usmaż na rumiano w dużej ilości rozgrzanego oleju.
  • 7. Gotowe kotlety osącz na papierowym ręczniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować