Siekane kotlety z indyka z pieczarkami

4.5 (193 ocen)

uwielbiamy to danie ze względu na wyrazisty, wspaniały smak mięsa i pieczarek

Składniki:

  • 350g piersi z indyka
    150g pieczarek
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 jajko
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    szczypta majeranku
    koperek
    sól
    pieprz
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Siekane kotlety z indyka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrać pieczarki i cebulę. Drobno posiekać i zeszklić. Wystudzić. Umyć mięso i osuszyć papierowym ręcznikiem. Drobno posiekać. Przełożyć do miski. Dodać usmażone pieczarki z cebulą, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, surowe jajko i mąkę . Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem, do smaku można dodać posiekany koperek. Dokładnie wyrobić. Uformować kotlety i usmażyć na złoto z (ok. 5-6 minut z każdej strony).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować