Shrek z mandarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z jajek, cukru kryształu, mąki i proszku do pieczenia robimy biszkopt.
2.Budynie rozpuszczamy w 1 i 1/2 szklanki soku, resztę soku zagotowujemy. Następnie wlewamy roztrzepane budynie i gotujemy aż do stężenia masy. Ugotowany budyń studzimy. Ucieramy 1/2kostki masła dodając po łyżce zielonego budyniu - gotową masę wykładamy na biszkopt. Na masie układamy delicje.
3.Do 200ml zimnego mleka, wsypujemy Śnieżkę i ubijamy na sztywno. Gdy piana jest gotowa, zwalniamy obroty miksera i dodajemy tężejącą galaretkę, rozrobioną wcześniej w 1/2szkl. wody. Piankę rozsmarowujemy na delicjach. Ciasto umieszczamy w lodówce na ok 20-30min, aby pianka dobrze zastygła.
Komentarze