Skubaniec budyniowo-jabłkowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

takie kruche ciasto nie może się nie udać :P

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Na dużą blachę około 30x25 cm

    CIASTO
    * 3,5 szklanki mąki
    * kostka margaryny
    * 2 łyżki śmietany
    * 2 jajka
    * pół szklanki cukru pudru
    * łyżeczka proszku do pieczenia
    * aromat waniliowy

    DODATKI:
    +3 budynie czekoladowe ugotowane z 4-5 łyżkami cukru na litrze mleka
    + duży słoik prażonych jabłek

Skubaniec budyniowo-jabłkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i odstawić je do lodówki na minimum 15 minut. Wykorzystać ten czas na ugotowanie masy budyniowej.
  • 2. Połową ciasta wylepić dno blaszki. Wyłożyć na nią jabłka i zalać budyniem. Pozostałe ciasto skubać palcami na małe kawałeczki i przykryć wierzch ciasta.
  • 3. Całość piec około 50 minut w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy