Hit każdej rodzinnej imprezy,znika w ekspresowym tempie
Składniki:
Składniki:
ok 15-20 skrzydełek
ok 1 kg mielonego mięsa(karczek lub łopatka)
1-1,5 cebuli
jajko
czosnek
sól,pieprz
przyprawa do kurczaka
czubryca czerwona
przyprawa do mięsa wieprzowego(u mnie bezglutenowa)
Skrzydełka faszerowane mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyte skrzydełka należy wytrybować a następnie przyprawić :4 wyciśnięte ząbki czosnku połączyć z przyprawą do kurczaka i solą ale tylko wtedy gdy nie ma jej w przyprawie.Smarujemy pojedynczo skrzydełka i odstawiamy do lodówki na parę godzin.
W tym czasie mielimy mięsko z cebulą,dodajemy pół główki wyciśniętego czosnku,sól,pieprz,czerwoną czubrycę i przyprawę do mięsa wieprzowego oraz jajko.Dokładnie mieszamy.Przygotowane wcześniej skrzydełka napełniamy mięsnym farszem,układamy na blasze i pieczemy w 180st C ok 60 min.
Komentarze