Skrzydełka faszerowane mięsem mielonym

5 (200 ocen)

Hit każdej rodzinnej imprezy,znika w ekspresowym tempie

Składniki:

  • Składniki:

    ok 15-20 skrzydełek
    ok 1 kg mielonego mięsa(karczek lub łopatka)
    1-1,5 cebuli
    jajko
    czosnek
    sól,pieprz
    przyprawa do kurczaka
    czubryca czerwona
    przyprawa do mięsa wieprzowego(u mnie bezglutenowa)
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka faszerowane mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte skrzydełka należy wytrybować a następnie przyprawić :4 wyciśnięte ząbki czosnku połączyć z przyprawą do kurczaka i solą ale tylko wtedy gdy nie ma jej w przyprawie.Smarujemy pojedynczo skrzydełka i odstawiamy do lodówki na parę godzin.
    W tym czasie mielimy mięsko z cebulą,dodajemy pół główki wyciśniętego czosnku,sól,pieprz,czerwoną czubrycę i przyprawę do mięsa wieprzowego oraz jajko.Dokładnie mieszamy.Przygotowane wcześniej skrzydełka napełniamy mięsnym farszem,układamy na blasze i pieczemy w 180st C ok 60 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować