Skrzydełka z indyka-pieczone

4.45 (188 ocen)

Smaczne i aromatyczne mięsko . . .

Składniki:

  • 2 skrzydła z indyka
    NA MARYNATĘ:
    2 ząbki czosnek(przeciśnięty przez praskę)
    2 łyżki stołowe sos chilli z czosnkiem
    2 łyżki stołowe sos sojowy-ciemny
    2 szczypty rozmaryn-suszony
    2 łyżeczki przyprawa do kurczaka-złocista
    2 łyżki olej + troszkę do wysmarowania naczynia w którym będziemy piekli
    sól morska,pieprz kolorowy(wg.uznania)
Wystaw ocenę:

4.45 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka z indyka-pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Skrzydełka z indyka-pieczone 1. Skrzydła myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym i każde przecinamy na pół.
    Z powyższych składników robimy marynatę i mieszamy.Powstałą papką nacieramy skrzydełka i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc (jesli nie ma takiej opcji to chociaż na 2h)
  • Skrzydełka z indyka-pieczone 2. Po upływie tego czasu przekładamy je do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego.
    Rozgrzewamy piekarnik do 180*C i pieczemy pod przykryciem ok.jednej godziny (grzanie góra-dół,środkowa półka).Po upływie godziny ściągamy pokrywkę/folię i podpiekamy z termoobiegiem do uzyskania chrupiącej skórki.

    Podajemy z czym kto lubi.Smacznego :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować