Skrzydełka w zalewie

4.97 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Na pomysłowe dania z kurczaka zaprosiła nas rodzina Łupińskich z Białegostoku.

Składniki:

  • ● 1 kg skrzydełek
    ● jajko i mąka do panierowania
    Zalewa:
    ● 1/4 szkl. octu
    ● 1 i 1/4 szkl. wody
    ● 2/3 szkl. cukru
    ● 5 łyżek keczupu
    ● 5 łyżek maggi
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.97 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy, przekrawamy na 3 części (najmniejszą odrzucamy). Panierujemy w mące, rozkłóconym jajku i mące. Smażymy.
  • 2. Zalewę zagotowujemy. Skrzydełka wkładamy do naczynia żaroodpornego. Wlewamy zalewę. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować