Skrzydełka w panierce na ostro

4.5 (147 ocen)

Każdy czasem lubi zjeść pikantne skrzydełka w panierce w taki sposób przygotujemy je samemu w domu . Są pyszne , pikantne i bardzo chrupiące :)

Składniki:

  • 10 skrzydełek
    Marynata:
    4 łyżki pikantnego ketchupu
    2 łyżki musztardy sarepskiej
    2 łyżki sosu chili
    1 łyżka przyprawy do pikantnych skrzydełek
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki chili
    Ciasto:
    2 jajka
    1/2 szklanki mleka
    1 szklanka mąki pszennej
    3 łyżki sosu chili
    50g. tartego sera żółtego
    Panierka:
    1 szklanka mąki
    1/2 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych
    50g. tartego sera żółtego
    Dodatkowo ok 1 l. oleju
    1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka w panierce na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • skrzydełka 1. Skrzydełka umyć ,osuszyć , poodcinać lotki (małe końcówki)
    Składniki na marynatę wymieszać razem , zalać skrzydełka-przemieszać dłońmi.
  • smażenie 2. Składniki na ciasto połączyć razem za pomocą trzepaczki lub miksera.
    Składniki na panierkę wymieszać razem
    W garnku rozgrzać mocno olej.
    Każde skrzydełko maczać dokładnie w ciście a następnie obtaczać w panierce tak by cała powierzchnia mięsa była nią pokryta.
    Smażyć skrzydełka ok 2-3 min z każdej strony.
    Podawać z ulubionym sosem i podatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować