Skrzydełka w panierce

4.5 (152 ocen)

  • 2 godz.

Skrzydełka można podać np. z frytkami

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek
    2 szklanki mąki pszennej + do panierowania
    2 szklanki mleka
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    2 jajka
    pikantna przyprawa do kurczaka
    papryka ostra
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka oczyszczamy i myjemy. Następnie każde skrzydełko dzielimy na 3 części. Lotkę odrzucamy bo nie będzie potrzebna. Dwie pozostałe wkładamy do miski i tak robimy z każdym kawałkiem. Skrzydełka oprószamy dość obficie przyprawą do kurczaka i papryka. Dokładnie mieszamy żeby każdy kawałek był dobrze oprószony. Następnie wkładamy do lodówki na ok. 1 godz.
    Ciasto: mąkę, mleko, jajka i jogurt dobrze mieszamy tak alby ciasto miało podobną konsystencję do ciasta naleśnikowego.
    Skrzydełka maczamy w cieście po czym obtaczamy w mące. Smażymy w dodrze rozgrzanym i głębokim tłuszczu .

Porady

Skrzydełka należy wyłożyć na papierowy ręcznik. Najlepiej smakują na gorąco.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować