Skrzydełka w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skrzydełka oczyszczamy i myjemy. Następnie każde skrzydełko dzielimy na 3 części. Lotkę odrzucamy bo nie będzie potrzebna. Dwie pozostałe wkładamy do miski i tak robimy z każdym kawałkiem. Skrzydełka oprószamy dość obficie przyprawą do kurczaka i papryka. Dokładnie mieszamy żeby każdy kawałek był dobrze oprószony. Następnie wkładamy do lodówki na ok. 1 godz.
Ciasto: mąkę, mleko, jajka i jogurt dobrze mieszamy tak alby ciasto miało podobną konsystencję do ciasta naleśnikowego.
Skrzydełka maczamy w cieście po czym obtaczamy w mące. Smażymy w dodrze rozgrzanym i głębokim tłuszczu .
Porady
Skrzydełka należy wyłożyć na papierowy ręcznik. Najlepiej smakują na gorąco.
Komentarze