Skrzydełka w sosie koperkowym

4.49 (187 ocen)

  • 15 min

Lekki dobry zdrowy obiadek dla całej rodziny .Podajemy z ryżem lub kaszą

  • 15 min

Składniki:

  • * 1 kg skrzydełka,
    * 1 szt śmietana 18 proc,
    * 1 łyżka masło,
    * 1-2 łyżka mąka,
    * seler 1/3 szt
    * pietruszka 1 szt
    * marchewka 1 szt
    * liść laurowy 2 listki
    * ziele angielskie 2 kulki
    * 1 szt kostka drobiowa,
    * Sól,
    * pieprz,
    * koperek
Wystaw ocenę:

4.49 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy odcinamy końcówkę 3 część . Do garnka z wodą wkładamy skrzydełka kawałek selera,pietruszkę marchewkę ,liść laurowy ,ziele angielskie . Gotujemy ok 20 min
  • 2. .Dodajemy sól,kostkę bulionową i gotujemy do miękkości mięsa.Gdy mieso jest miękkie wyciągamy je z rosołu .Rosół odcedzamy z warzyw . Czysty wywar zaciągamy śmietaną z mąką .
  • 3. Dodajemy łyżkę masła .zagotowujemy .Doprawiamy pieprzem ,solą do smaku i dodajemy posiekany koperek .Wkładamy ugotowane skrzydełka .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować