Skrzydełka po diabelsku

4.41 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowanie to moja pasja, a pikantne skrzydełka są popisowym daniem.

Składniki:

  • ● 12 skrzydełek
    ● sól
    Marynata:
    ● 1 szkl. keczupu
    ● 2 łyżki oleju
    ● 2 łyżki miodu
    ● 1,5 łyżki musztardy
    ● 3 ząbki czosnku
    ● łyżka sosu sojowego
    ● łyżeczka chili
Wystaw ocenę:

4.41 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Skrzydełka po diabelsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty dokładnie mieszamy. Skrzydełka myjemy, osuszamy i przekrawamy na dwa kawałki. Oprószamy solą.
  • 2. Skrzydełka zalewamy marynatą. Chłodzimy ok. 12 godzin.

  • 3. Mięso wyjmujemy z zalewy, układamy na blasze (lub wkładamy do płytkiego naczynia żaroodpornego) i smarujemy połową marynaty. Przykrywamy pergaminem. Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 °C. Skrzydełka odwracamy, smarujemy resztą marynaty i pieczemy jeszcze ok. 8 minut.

Porady

Świetnie smakują z ryżem ugotowanym na sypko w wodzie z dodatkiem curry.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować