Skrzydełka po amerykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skrzydełka kroimy i posypujemy solą, słodką papryką i papryką cayenne. Zostawiamy na godzinę. Z mleka, jajek, mąki i przypraw robimy gęste ciasto naleśnikowe, skrzydełka wrzucamy do ciasta i chowamy do lodówki na godzinę. Przed smażeniem skrzydełka wyciągamy z lodówki, aby ich temperatura wzrosła do pokojowej. W niewielkim garnku rozgrzewamy litr oleju rzepakowego. Do głębokiej miski wsypujemy szklankę mąki, oblepione ciastem skrzydełko wkładamy szczypcami do miseczki z mąką i lekko podrzucamy, dzięki temu ciasto będzie sfałdowane. Skrzydełka smażymy na mniejszym ogniu przez ok 15-20 minut.
Porady
Nie smażymy skrzydełek świeżo wyciągniętych z lodówki, bo w środku będą surowe.
Komentarze