Skrzydełka pieczone z warzywami w keczupowej zalewie

4.5 (174 ocen)

Kto nie lubi soczystych skrzydełek pieczonych z warzywami? Przygotowując taki obiad w łatwy sposób można przemycić warzywa nawet dla tych, którzy ich nie lubią- szczególnie dla dzieci.

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek
    2 marchewki
    1 pietruszka
    2 duże ziemniaki
    1 czerwona papryka
    Zalewa:
    1,5 szklanki wody
    0,5 szklanki keczupu
    0,5 łyżeczki słodkiej papryki
    0,5 łyżeczki pieprzu
    0,5 łyżeczki cząbru
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka pieczone z warzywami w keczupowej zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0w7ph4h 1. Skrzydełka dokładnie myjemy. Marchewkę, pietruszkę oraz ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę lub plastry ( w zależności od upodobania). Paprykę kroimy w kosteczkę. W dużym żaroodpornym naczyniu układamy skrzydełka oraz warzywa. Przygotowujemy zalewę- mieszamy wodę, keczup i przyprawy. Zalewamy mięso. Pieczemy pod przykryciem około 45-50 minut w 190*C. Około 10 minut przed końcem odkrywamy i przypiekamy wierzch.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować