Skrzydełka pieczone z ryżem

5 (161 ocen)

Pyszne danie obiadowe, które właściwie robi się samo

Składniki:

  • 2 szkl suchego ryżu
    6 skrzydełek
    1 duża cebula
    1 kostka rosołowa drobiowa
    6 łyżek ketchupu pikantnego

    Marynata:
    2 łyżki oleju
    1 łyżka przyprawy do kurczaka
    1 łyżeczka majeranku
    1/2 łyżeczki tymianku
    1/4 łyżeczki pieprzu
    szczypta soli
    szczypta chili
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zapiekanki

Skrzydełka pieczone z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty włożyć do miski, wymieszać i wmasować w umyte i osuszone skrzydełka. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin, najlepiej na noc.
  • 2. Do naczynia żaroodpornego wsypać ryż, dodać pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulę, pokruszoną kostkę rosołową i ketchup. Dodać 4 szklanki wody, wymieszać i na wierzchu położyć zamarynowane skrzydełka.
  • 3. Naczynie przykryć, wstawić do piekarnika i piec ok.1 godz. i 20 min.w temp. 190 stopni. Podawać z ulubioną surówką.

Porady

Zamiast skrzydełek mogą być udka

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować