Skrzydełka pieczone z pomidorami i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skrzydełka myjemy osuszamy i odcinamy lotki
2.Do miski wlewamy olej dodajemy przyprawę do kurczaka,paprykę,suszone pomidory pokrojone w paski , obrane ząbki czosnku pokrojone na cztery,sól i świeżo mielony pieprz-mieszamy
3.Do marynaty przekładamy skrzydełka i porządnie wcieramy w nie marynatę.Przykrywamy i odstawiamy na 1 lub 2 godziny w temperaturze pokojowej.
4.Naczynie żaroodporne smarujemy olejem z suszonych pomidorów,przekładamy skrzydełka,przykrywamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C (grzanie góra-dół) na jedną godzinę.
5.Po tym czasie odkrywamy, jeszcze chwilkę zapiekamy i gotowe.
Podajemy np. z ulubioną musztardą i frytkami
Smacznego :-)
Porady
* Proszę pamiętać że każdy piekarnik jest inny i czas pieczenie może być dłuższy lub krótszy.
Komentarze