Skrzydełka ketchuowo-musztardowe z grilla

4.5 (160 ocen)

Uwielbiam grillowane skrzydełka. W okresie letnim przygotowuje je bardzo często.

Składniki:

  • 1 kg. skrzydełek z kurczaka
    Marynata:
    1 szklanka pikantnego ketchupu
    1/2 szklanki musztardy sarepskiej
    1/2 szklanki coca-coli
    1 łyżka przyprawy do pikantnych skrzydełek
    1 łyżka przyprawy uniwersalnej do grilla
    3 łyżki oleju
    1 łyżeczka:
    chili , słodkiej papryki , czosnku granulowanego
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Grill

Skrzydełka ketchuowo-musztardowe z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka umyć , osuszyć na ręczniku papierowym.
    Składniki marynaty połączyć razem.
    Zalać nią skrzydełka , dokładnie wymieszać rękoma by każdy kawałek mięsa był pokryty marynatą.
    Tak przygotowane skrzydełka odstawić pod przykryciem na noc do lodówki.
    Następnego dnia grillować po ok 15 min z obu stron.
    Podawać np. z pieczywem czosnkowym , sosem i sałatką ze świeżych warzyw.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Skrzydełka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować