SKRZYDEŁKA FASZEROWANE

4.5 (156 ocen)

Pyszne skrzydełka,faszerowane mięsem mielonym z dodatkami.

Składniki:

  • 10 skrzydełek
    sól
    papryka słodka
    przyprawa do gyrosa

    majonez
    bułka tarta

    FARSZ:
    300 g.mięsa mielonego
    2-3 ogórki kiszone
    1-2 papryki konserwowe
    1 jajko
    natka pietruszki
    sól
    pieprz
    papryka słodka
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • skrzydełka 1. Skrzydełka myjemy,osuszamy i usówamy kości,pozostawiajac lotkę.Oprószamy przyprawami i wstawiamy do lodówki na ok 30 minut.Przygotowujemy farsz:do miski wrzucamy mieso,dodajemy jajko,przyprawy,pokrojona natkę i pokrojone w kosteczkę ogórki i paprykę.Przyprawiamy do smaku i wyrabiamy na jednolita mase.Skrzydełka faszerujemy farszem,obtaczamy w majonezie a nastepnie w bułce tartej.Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy na złoty kolor ok 50 minut.

Porady

Jeśli nie lubimy panierowanych skrzydełek,możemy zrezygnować z panierki ,również sa smaczne:) Do filetowania skrzydełek musimy użyć bardzo ostrego nożyka.Objezdzamy nim wokól kości,zeskrobująć z niej mieso razem ze skórką.Gdy odsłoni nam sie cała kość-wykręcamy ją.Tak samo postępujemy z następną kością,zostawiając nieruszoną lotkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Mięso Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować