Skrzydełka nadziewane mięsem mielonym i pieczarkami

4.5 (178 ocen)

Skrzydełka z przepisu mojej teściowej są bardzo smaczne i świetnie komponują się z ziemniakami i surówką.

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    - 10 dużych skrzydełek
    - 0,5 kg mięsa mielonego
    - 0,5 kg pieczarek
    - 1 jajko
    - 2 łyżki bułki tartej
    - 2 pęczki natka pietruszki
    - sól, pieprz
    - przyprawa do kurczaka
    - zioła prowansalskie
    - ok. 3 łyżki masła.
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka nadziewane mięsem mielonym i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:

    1. Skrzydełka myjemy, usuwamy kości, pozostawiając nie ruszoną tylko lotkę(najmniejszą część skrzydła). Następnie nacieramy przyprawą do kurczaka i ziołami prowansalskimi i odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę.
    2. Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dusimy na maśle. Studzimy.
    3. Pieczarki łączymy z mięsem mielonym, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, jajko, bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem.
    4. Skrzydełka nadziewamy farszem. Układamy na brytfance wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180° ok.1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Skrzydełka Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować