Skrzydełka miodowo-ketchupowe

5 (188 ocen)

Pyszne słodko-ostre skrzydełka . . .

Składniki:

  • 8 mięsistych skrzydełek z kurczaka
    Na marynatę:
    2 łyżki miód płynny (u mnie wielokwiatowy)
    6 łyżek ketchup-łagodny (pudliszki)
    2 płaskie łyżeczki papryka ostra w proszku
    3 łyżki przyprawa np.złocista do kurczaka
    sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka miodowo-ketchupowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Skrzydełka miodowo-ketchupowe 1. Z umytych i osuszonych skrzydełek odcinamy lotki i wkładamy do misy.
    Solimy,pieprzymy oraz dodajemy miód,ketchup,paprykę ostrą i przyprawę do kurczaka.
  • Skrzydełka miodowo-ketchupowe 2. Wszystko mieszamy dłonią i wkładamy do lodówki najlepiej na noc.
  • Skrzydełka miodowo-ketchupowe 3. Na drugi dzień przekładamy skrzydełka do worka,zapinamy z obu stron i układamy w naczyniu żaroodpornym.Pieczemy w 180*C jedną godzinę(grzanie góra-środkowa półka)
  • 4. Po tym czasie wyjmujemy i pozbywamy się worka.Wkładmy je jeszcze do piekarnika żeby nam sie pieknie przypiekły tj.na jakieś 10 minut...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować