Sezamowe paluchy z suszonymi pomidorami i żółtym serem

0 (0 ocen)

  • 40 min

pyszne

  • 40 min

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    100 g suszonych pomidorów w oleju z ziołami
    100 g żółtego sera
    200 g sezamu
    100 g mąki pszennej
    3 jajka
    ulubione przyprawy: przyprawa pikantna do kurczaka, pieprz Cayenne, papryka słodka mielona, sól i pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sezamowe paluchy z suszonymi pomidorami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sezamowe paluchy z suszonymi pomidorami i żółtym serem 1. Filet z kurczaka dokładnie, myjemy, osuszamy i dzielimy na mniejsze kawałki, powinno nam wyjść ok. 8 małych kawałków z podwójnego fileta. Następnie rozbijamy mięso tłuczkiem owiniętym w folię. Łączymy ze sobą wszystkie przyprawy, mieszamy , po czym posypujemy delikatnie mięso z obu stron i odkładamy. W tym czasie pomidory i ser kroimy w podłużne paski. Na płacie mięsa układamy ser i pomidory i zwijamy w cieniutki rulonik.
  • Sezamowe paluchy z suszonymi pomidorami i żółtym serem 2. Jajka roztrzepujemy, na talerze wsypujemy mąkę i sezam. Przygotowane ruloniki z mięsa panierujemy: mące, następnie w jajku a na samym końcu w sezamie. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy paluchy przez ok 10 minut na bardzo małym ogniu aby sezam się nie przypalił z obu stron.
  • Sezamowe paluchy z suszonymi pomidorami i żółtym serem 3. Doskonale smakują z ziemniakami i buraczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować