Klasyczne francuskie tosty z ciągnącym się serem SA wspaniałą propozycja śniadaniowa zarówno dla dorosłych jak i dzieci. Przepis z łatwością można modyfikować dodając ulubione składniki i przyprawy.
Serowe tosty francuskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kromki chleba obrać ze skórki i wykroić dowolny kształt tak, aby po złożeniu kromki pasowały do siebie. W środek układamy dwa plasterki sera ucięte na wymiar chleba. Boki tostów maczamy w wodzie a następnie obtaczamy w razowej mace.
2.Jajka roztrzepujemy w głębokim talerzu z mlekiem, solą, pieprzem oraz tymiankiem. Tosty układamy w rozkłóconym jajku i pozostawiamy na kilka minut do namoknięcia. Powtarzamy czynność z druga stroną. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Układamy tosty i smażymy na złoto ze wszystkich stron (także boków).
Komentarze