Serowe rogaliki z jabłkiem

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Szybkie i smaczne.

  • 40 min

Składniki:

  • 1,5 szkl. mąki
    100g margaryny Palma z murzynkiem
    100g sera białego
    1 jajo
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    0,5 łyżeczki sody
    0,5 szkl. cukru

    2 jabłka

    Lukier:
    0,5 szkl. cukru pudru
    1 łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Desery Rogaliki

Serowe rogaliki z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić i przestudzić. Jajo rozmieszać z cukrem, dodać ser, margarynę, mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą. Wyrobić ciasto. Jabłka obrać, pokroić w kostkę.
    Ciasto rozwałkować na grubość ok. 5mm, pokroić na kwadraty o boku 10cm, a następnie na trójkąty, nakładać nadzienie, zlepiać brzegi.
    Rogaliki kłaść na blaszce wyłożonej papierem, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 20 minut w tepm. 170st.C.
    Cukier puder utrzeć z sokiem cytrynowym na gładką masę.
    Gotowe rogaliki polukrować.

Porady

jabłka można oprószyć cynamonem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować