Serowe ślimaczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Są szybkie do zrobienia i bardzo smaczne.

  • 45 min

Składniki:

  • ● 2 op. ciasta francuskiego
    ● 2 jajka
    ● 40 dag mielonego twarogu
    ● 3/4 szkl. cukru
    ● 2 op. cukru waniliowego
    ● budyń waniliowy
    ● szczypta soli
    ● ok. 10 dag orzechów włoskich

Serowe ślimaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy masę twarogową:
    żółtka oddzielamy od białek,
    wsypujemy cukry i ucieramy
    kogel-mogel. Mieszając, stopniowo
    dodajemy twaróg,
    a następnie budyń.
  • 2. Białka roztrzepujemy z solą.
    Orzechy drobno siekamy.
    Płaty ciasta rozwijamy. Każdy
    smarujemy 1/2 masy serowej
    i zwijamy w rulon. Smarujemy
    białkiem i posypujemy orzechami.
    Kroimy w ok. 1,5-cm
    paski. Pieczemy ok. 15 minut
    w piekarniku rozgrzanym do
    temperatury 220 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2011

Komentarze

Podobne przepisy