Serowo-cytrynowy deser z prażonym kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt waniliowy: Białka ubij na puch ze szczyptą sody oraz cukrem. Żółtka zmiksuj z octem i dodaj do ubitych białek. Pozostałe wszystkie suche składniki przesiej przez sito i połącz z masą jajeczną. Wymieszaj ręcznie łyżką.Piec 40min. w 170C. Wystudź. Przetnij na pół. Blaszka 25x38. Dolny blat posmaruj dżemem.
2.MASA. Ser zmielić, dodać do niego 2łyżki cukru i zmiksować z 2tężejącymi galaretkami(rozpuszczonymi w 1/2l wody). Śmietanę ubić z śnieżką. Połączyć z masą serową(tężejącą). Wylać na ciasto. Przykryć 2częścią ciasta, górę posmarować dżemem.
3.kokos. Margarynę z cukrem rozpuścić na małej patelni dodać kokos. Smażyć ciągle mieszając do przyrumienia na złoty kolor. Na dżem rozkładamy uprażony kokos - lekko schłodzony.
Komentarze