Serowo-cebulowa zupa-krem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Doskonale smakuje i, co ważne, jest łatwa w przygotowaniu

  • 60 min

Składniki:

  • 6 sporych ziemniaków
    5 cebul
    1 trójkącik dowolnego serka topionego
    ok. pół szklanki sera żółtego
    1 marchewka
    1 pietruszka
    Kawałek selera
    Koperek (może być suszony)
    Majeranek
    Lubczyk
    2 listki laurowe
    2 ziarenka ziela angielskiego
    Sól
    Pieprz

Serowo-cebulowa zupa-krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć i obrać. Ziemniaki i cebulę pokroić na kawałki. Włożyć do garnka razem z zielem angielskim i listkami laurowymi, zalać ok. 1,5 litra wody, doprawić, zagotować
  • 2. W gorącej zupie rozpuścić trójkącik serka topionego
  • 3. Gdy warzywa będą już miękkie wyjąć z wywaru liście laurowe, ziele angielskie, seler i pietruszkę, a resztę zmiksować
  • 4. Nałożyć zupę na talerze, posypać startym serem i koperkiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy