Sernik z kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto kruche:
Z podanych składników zagnieść ciasto kruche i podzielić na 2 części. Jedną część zamrozić, drugo przełożyć do formy (25/35 cm.).
2.Ser:
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, ser z budyniem, a na końcu pianę z białek. Masę podzielić na 2 części.
3.Masa orzechowa:
Masło, mleko, cukier zagotować, dodać orzechy, wymieszać, przestudzić i dodać żółtka, proszek do pieczenia oraz pianę z białek. Delikatnie wymieszać.
4.Przygotowanie do pieczenia:
Ciasto kruche (podpiekłam 15 min. w temp. 180*C) - masa orzechowa - 1/2 sera - pokrojone brzoskwinie - 1/2 sera - starta na tarce druga część ciasta kruchego.
5.Ciasto upiec w całości w temp. 180*C przez ok. 1 godz.
Komentarze