Sernik z kremówką

0 (0 ocen)

Mokry, kremowy, pyszny.

Składniki:

  • Kruchy spód:
    300 g mąki pszennej
    200 g masła
    150 g cukru
    2 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka przyprawy do piernika

    Masa serowa:
    1 kg serka homogenizowanego naturalnego 7% tłuszczu
    200 g śmietanki kremowej 30%
    200 g cukru
    7 jajek
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 fiolka aromatu pomarańczowego (4,5 ml)
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sernik z kremówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik z kremówką 1. Na kruchy spód zagnieść wszystkie składniki. Ciastem wylepić blachę (42 x 24) wyłożoną papierem do pieczenia.
  • Sernik z kremówką 2. Na masę serową serek, żółtka (7 sztuk), cukier dokładnie utrzeć. 7 białek, 2 łyżki mąki ziemniaczanej i sól ubić na sztywno. Podobnie postąpić z kremówką i pozostałą ilością mąki ziemniaczanej (1 łyżka). Do utartego sera dodać ubitą kremówkę - wymieszać. Następnie dodać pianę z białek i delikatnie wszystko połączyć. Na końcu dodać aromat i wymieszać. Masę serową wylać na surowy kruchy spód.
  • Sernik z kremówką 3. Piec 45 - 50 min (180 - 200 st. C).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować