Sernik z jeżynami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

W wykonaniu banalnie prosty, w smaku rewelacyjny - możesz go zrobić z każdymi owocami, ja wykorzystałam jeżyny. Polecam sprawdzony przepis na sernik :)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:



  • twaróg zmielony 1/2 kg
    śmietana 30 % 200 ml
    cukier puder 3/4 szklanki
    jajka 3 duże sztuki
    mąka pszenna 3 łyżki
    jeżyny 1/2 kg
    cukier
    galaretka 1 sztuka
    śmietana 30 % 1 szklanka

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Masa serowa: dwukrotnie zmielony twaróg przełożyć do miski, dodać pozostałe składniki, wymieszać.
    Masę przelać do formy, piec w kąpieli wodnej 50 minut w 160 stopniach.
    Po upieczeniu zostawić sernik w piekarniku do całkowitego wystudzenia, a następnie wstawić do lodówki.
  • 2. Teraz pora na masę jeżynowo-śmietanową: jeżyny przesypać do garnka z cukrem i gotować aż uzyskamy konsystencję konfitury, dodać galaretkę, wymieszać, zdjąć z ognia i ostudzić.
  • 3. Ubić śmietanę na sztywno, do schłodzonych jeżyn dodawać po łyżce ubitej śmietany, masę przełożyć na zimny sernik, wyrównać .
  • 4. smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny Nabiał Ser biały Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować