Sernik z brzoskwiniami na migodałowym spodzie

0 (0 ocen)

Moja wariacja na temat sernika z owocami

Składniki:

  • Ciasto
    - 300 g mąki
    -250g margaryny lub masła
    - 4 żółtka ( białka do masy serowej)
    - szklanka cukru
    -100g migdałów
    -2 łyżki kakao
    - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa serowa

    - 1,5 kg twarogu
    - 4 żółtka
    - 1 masło
    - białka z 8 jaj
    - 1 budyń waniliowy
    - szklanka cukru

    do tego 3 brzoskwinie.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik z brzoskwiniami na migodałowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały mielimy na bardzo drobno. Z mąki, zimnego masła lun margaryny, żółtek oraz cukru zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części . Do jednej dodajemy zmielone migdały , do drugiej kakao. Każdą oddzielnie zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na minimum 20 min.
    Ser mielimy. Miękkie masło miksujemy na pulchną masę a następnie dodajemy po jednym żółtku i cukier. Powolutku dodajemy partiami zmielony twaróg i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy budyń i ubitą na sztywno pianę z białek.
    Nastawiamy piekarnik na 160C ( przy termoobiegu, bez termoobiegu 180C) . Na dużą prostokątną blachę ścieramy na początek ciasto migdałowe. Na to układamy, obrane i pokrojone w plasterki brzoskiwnie. Na brzoskwinie układamy masę serową. Na całość ścieramy na tarce o dużych oczkach ciasto kakaowe. Pieczemy około godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Brzoskwinie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować