Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Wszystkie składniki umieścic w misce.
Zagnieść ciasto. Stworzyć wałek. Podzielić na dwie części. Umieścić w woreczku i włożyć do zamrażarki na 2 h.
2.Masa serowa:
Wszystkie składniki umieścic w malakserze. Zmiksować na gładką masę.
Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę.
Brzoskwinie dokładnie odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki.
3.Z zamrażarki wyciągnąć jedną część ciasta. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wyłożyć na blachę ( średnia kwadratowa ) wyłożona pergaminem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 10 min.
Ciasto wyciągać i wylać na nie masę serową.
4.Na masę serową ułożyć brzoskwinie. Na brzoskwinie wyłożyć ubite białka. Następnie wyciągnąć drugą część ciasta i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać ciasto. Wsadzić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na ok 1 h.
Komentarze