Sernik z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

Pierwszy raz robiłam taki sernik. Wszystkim smakował. Obłędny i kruchy :)

Składniki:

  • Ciasto kruche:
    mąka - 2 i 1/2 szkl.
    masło - 200 gram
    żółtka - 4 szt.
    cukier puder - 2 łyżki

    Masa serowa:
    twaróg zmielony - 750 gram
    budyń waniliowy - 1 opakowanie
    masło - 3 łyżki
    jaja - 3 szt.
    cukier puder - 3 łyżki
    ekstrakt waniliowy - kilka kropel

    Dodatkowo:
    białka - z 4 jaj
    brzoskwinie w puszce - 1 puszka
    cukier puder - 2 i 1/2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery Kawy

Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1jiaro5 1. Ciasto:
    Wszystkie składniki umieścic w misce.
    Zagnieść ciasto. Stworzyć wałek. Podzielić na dwie części. Umieścić w woreczku i włożyć do zamrażarki na 2 h.
  • image-0osrbrc 2. Masa serowa:
    Wszystkie składniki umieścic w malakserze. Zmiksować na gładką masę.

    Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę.

    Brzoskwinie dokładnie odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki.
  • image-0kddl5t 3. Z zamrażarki wyciągnąć jedną część ciasta. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wyłożyć na blachę ( średnia kwadratowa ) wyłożona pergaminem.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 10 min.
    Ciasto wyciągać i wylać na nie masę serową.
  • image-1xbfh8s 4. Na masę serową ułożyć brzoskwinie. Na brzoskwinie wyłożyć ubite białka. Następnie wyciągnąć drugą część ciasta i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać ciasto. Wsadzić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na ok 1 h.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białka Brzoskwinie Kawa Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować