Sernik z białą czekoladą i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretke przygotowujemy wg instrukcji.
Margarynę rozpuszczamy, odstawiamy do wystudzenia.
Białka oddzielamy od żółtek.
Białka ubijamy, a na koniec dodajemy cukry i żółtka.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy kakao . Delikatnie mieszając wlewamy margarynę i mase z białek.
Gotowe ciasto przelewamy do formy i pieczemy ok 35 min w temp. 170'C.
-------------------------------------------------------------------------------
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej ,studzimy.
Żelatynę rozpuszczamy w wodzie .
Żółtka ubijamy na parze, dodając pod koniec ubijania rozpuszczoną czekoladę oraz żelatynę.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i dodajemy do sera, a następnie dodajemy wczesniej przygotowaną mase .
Na koniec dodajemy do sera ubite białka i delikatnie łaczymy .
Na schłodzone ciasto kakaowe nakłądamy mase serową. Ciasto schładzamy ok 30 min. i wylewamy teżejąca galaretkę.
Sernik z galaretką schładzmy w lodówce.Przed podaniem dekorujemy ozdobnymi perełkami.Smacznego:)
Komentarze