Sernik z bezą i musem arbuzowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO
Wszystkie skłądniki dobrze razem zagnieść. Wyrobić jednolite ciasto. Podzielić na pół. Jedną część wyłożyć na blaszkę a drugą włożyć do zamrażarki.
2. MASA SEROWA
Wszystkie składniki razem z 0,5 kostki Kasi wrzucić do miski i razem dokładnie wymieszać.
3.Z białek ubić na sztywno pianę. Dodać cukier i dokładnie wymieszać.
4.Na surowe ciasto wyłożyć masę serową, na to pianę z białek i na pianę poskubać ciasto, które wcześniej schowaliśmy do zamrażarki. Piec 60 minut w 180 st C
5.MUS ARBUZOWY
Arbuza pokroić na mniejsze kawałki, oczyścić z pestek. Zblendować. Żelatynę rozpuścić we wrzątku, dobrze wymieszać i dodać do zblendowanego arbuza. Odstawić do ściągnięcia. Przestudzony sernik podawać z musem arbuzowym.
Komentarze