Sernik przygotowałam na szybko, nie miałam zbyt dużo czasu żeby upiec więc postanowiłam zrobić taki na szybko bez pieczenia. Wyszedł bardzo smaczny, wręcz się rozpływa w ustach, przygotowanie go zajęło mi zaledwie kilkanaście minut.
Sernik z bakaliami bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dno tortownicy wykładamy biszkoptami, rodzynki sparzamy gorącą wodą, odcedzamy na sicie. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, ucierając dodajemy po łyżce sera białego. Do masy dodajemy rodzynki oraz skórkę pomarańczową, dokładnie mieszamy. Masa wykładamy na ułożone biszkopty, wyrównujemy i wstawiamy na noc do lodówki. W rondlu rozpuszczamy mleko z cukrem pudrem i kakao, gotujemy przez 2 minuty, zdejmujemy z ognia i dodajemy masło oraz olej, mieszamy o momentu aż masło się rozpuści. Sernik wyjmujemy z lodówki, zdejmujemy obręcz tortownicy, polewamy ostudzoną polewą, wierzch posypujemy płatkami migdałów. Ciasto ponownie wstawiamy do lodówki żeby się schłodziło.
Komentarze