Sernik w bezowej czapie

0 (0 ocen)

  • Średni

Sernik w bezowej czapie

  • Średni

Składniki:

  • - Ciasto:margaryna: 1 sztuka
    - mąki tortowej: 3 szklanki
    - cukru pudru: 0.5 szklanki
    - żółtek: 5 sztuk
    - proszku do pieczenia: 1.5 łyżeczki
    - Masa serowa:margaryny: 100 gramów
    - twarogu sernikowego (mieloneg): 1 kilogram
    - jajek: 6 sztuk
    - budynie śmietankowe bez cukru (40g): 2 sztuki
    - cukru pudru: 0.75 szklanki
    - cukru waniliowego: 2 łyżeczki
    - puszka ananasów w syropie (lub inne owoce np. świeze truskawki): 1 sztuka
    - Beza:białek: 5 sztuk
    - cukru pudru: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik w bezowej czapie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, zawinąć w folię
    ,wstawić na 30 minut do lodówki.
    Ciasto rozwałkować na placek . Włożyć do natłuszczonej tortownicy (
    24-26 cm). Brzegi ciasta docisnąć do obręczy tortownicy . Ciasto
    po-nakłuwać widelcem.
  • 2. Masa serowa:
    Stopić margarynę, ostudzić . Żółtka jaj utrzeć z cukrem pudrem,
    cukrem waniliowym na puch Następnie dodać twaróg sernikowy, budyń
    śmietankowy i dalej miksować do połączenia wszystkich składników.
    Dolać płynną margarynę i kawałki odsączonych ananasów , wymieszać.
    Na koniec dodajemy pianę ubitą z pozostałych białek , połączyć
    drewnianą łyżką.
    Na ciasto wlać masę serową
  • 3. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 stopni, piec 60 minut.
  • 4. Beza : Białka z cukrem ubijamy na sztywno. Po 45 minutach pieczenia
    powstałą bezą posmarować sernik. Ponownie wstawić do piekarnika,
    dopiec do końca.
    Przed podaniem ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Komunia Wesele

Podobne przepisy

To może cię zainteresować