Sernik Teściowej

4.5 (181 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Puszysty i bardzo smaczny..

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • * 3 paczki herbatników
    * 1.6 kg sera
    * 9 jaj
    * 2 szkl. cukru ( 1 szkl. zwykły + 1 szkl. pudru)
    * 0.5 l śmietany kremówki 36%
    * 3 budynie śmietankowe
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik teściowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser przekręcić przez maszynkę, do tego dodać żółtka, budynie. Białka ubić z 1 szklanką cukru, a śmietanę ubić z drugą, szklankę cukru pudru i dodawać na przemian : raz białka raz śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszać. Dno blachy wyłożyć herbatnikami na to wylać masę serową. Piec 50 min w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować