SERNIK WIELKANOCNY BARANEK

0 (0 ocen)

  • 15 min

Baranek powstał, gdy mój upieczony sernik upadł mi na blat i rozleciał się na kawałki :D

  • 15 min

Składniki:

  • masa:

    200 g masła
    300 g cukru
    cukier waniliowy
    6 zółtek
    piana ubita z 6 białek
    1 kg zmielonego białego sera
    2 budynie waniliowe
    troszkę zapachu pomarańczowego
    puszka brzoskwiń posiekanych na kawałki

    dekoracja:

    łyżka kakao
    kilka rodzynek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sernik wielkanocny baranek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem. Na koniec dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Na sam koniec dodać ubitą pianę i lekko zamieszać.
  • 2. Wszystko przełożyć na wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą blachę i piec 1h w 200 stopniach.
  • 3. Ciasto po wyjęciu z piekarnika ,,posiekać,, łyżką a z powstałej ,,papki,, za pomocą łyżki uformować kształt baranka.
  • 4. Na koniec z rodzynek zrobić barankowi oko i rogi. Całość lekko posypać kakaem. Schłodzić kilka godzin w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować