Sernik Wiejski z białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Rozpływa się w ustach dzięki białej delikatnej czekoladzie.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 2 kg sera wiejskiego (zmielonego)
    10 jajek
    6 białych czekolad
    1 cukier waniliowy
    2 budynie śmietankowe ( po 40 g)

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sernik wiejski z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Białka ubijamy. Ser mieszamy z żółtkami i roztopioną czekoladą, cukrem waniliowym oraz budyniami w proszku. Na końcu dodajemy białka i delikatnie mieszamy. Sernik wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. I wkładamy do piekarnika pieczemy ok. 70 minut w 160 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować