Sernik na zimni z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczne ciasto i szybkie do wykonania !!!

  • 30 min

Składniki:

  • Serek o smaku waniliowym Vitello 1 kg
    1,5 szklanki cukru pudru
    50 g żelatyny
    2 galaretki truskawkowe
    1 kg truskawek
    paczka biszkoptów

Sernik na zimni z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik na zimno 1. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić do wystudzenia. Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki chłodnej , przegotowanej wody. Odstawić na ok. 20 min. Następnie żelatynę przełożyć do garnka, dodać 2 szklanki gorącej wody, wymieszać i wystudzić.
    Serek włożyć do naczynia, dodać cukier puder i zmiksować. Następnie dodać żelatynę i wymieszać. Biszkoptami obłożyć spód blachy a następnie masę serową wyłożyć na biszkopty, włożyć na ok. pół godziny do lodówki (aż masa serowa zgęstnieje). Na wierzchu ułożyć truskawki i zalać gęstniejącą galaretką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy